Er zijn veel verschillende organistaties die samenwerken met de pleegzorg. Hieronder staan die orgninstaties kort uitgelegd.
Stichting jeugdformaat
Helpen kinderen en jongeren en ouderen die een moeilijke thuissituatie, school of met zichzelf in de knoop zitten. Ze bieden professionele hulp aan deze kinderen, jongeren en ouderen.
De stichting bied hulp aan kinderen en ouder met het opvoeden en opgroeien. Zij helpen het meest bij gezinnen waar het niet goed gaat. Ze helpen de kinderen, jongeren en oudere zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen. Dit is in de regio Haag landen.
(Bron: http://www.jeugdformaat.nl/ )
LOPOR (Landelijk Overleg Pleegouderraden)
Het is een landelijke organisatie die pleeggezinnen help en ondersteunt.Ze helpen de pleeggezinnen met de beslissingen die er genomen moeten worden. Ze kunnen je helpen met tips hoe je moet handelen. Omdat deze organisatie bestaat uit pleegouders, kunnen ze veel van elkaar leren. Zij bieden steun en hulp aan elkaar.
(Bron: http://www.lopor.org/ )
Bureau jeugdzorg
Bureau pleegzorg Zorg er voor dat het kind uit huis geplaats word. Dit kan door verschillende redenen zijn. Omdat vaak het kind al loopt bij jeugdzorg. Kan jeugdzorg mee beslissen wat er met het kind gedaan moet worden. Zij zorgen dat pleegzorg er bij word betrokken, en het kind bij een ander gezin word geplaatst.
(Bron: http://www.bureaujeugdzorg.info/ )
GGD
De GGD heft ook een grote rol in de pleegzorg. Zij kunnen er op komen dat het niet goed gaat met een kind. Zij zorgen dat er hulp komt. Dit kan vaak met behulp van gesprekken. Maar zij kunnen ook pleegzorg in schakelen. Dit doen ze omdat pleegzorg meer mag. Dit kan vaak leiden tot thuis hulp of erger uit huis plaatsing.
(Bron: http://www.ggd.nl/ )
Pleegzorg Leger des Heils
Zij kunnen net als de GGD pleegzorg in schakelen. Zij zoeken samen naar een juiste opvang voor het kind. Ze moeten eerst kijken of het kind in zijn eigen omgeving geplaats kan worden. Is dit niet zo dan word er gezocht naar een pleeggezin voor het kind. Dit kan vaak erg lang gaan duren. Dit duur lang omdat er eerst een onderzoek moet gedaan worden met het kind. Hier door kunnen ze er achter komen wat ze hebben.
(Bron: http://www.jeugdzorgenreclassering.nl/index.cfm )
Stichting Belangenbehartiging Pleeggrootouders Nederland (SBPN)
Dit is een stichting die grootouders help om hun kleinkinderen op te voeden. Als de grootouders goed genoeg zijn om hun kleinkind op te voeden. Ze plaatsen deze kinderen bij hun groot ouders omdat het een veilige en vertrouwende omgeving is.
De grootouders willen hun eigen kinderen ook genoeg de kans geven. De kleinkinderen worden er vaak weg gehaald omdat de ouders psychische problemen hebben.
(Bron: http://www.pleeggrootouders.nl/ )
Rudolphstichting
Dit is een stichting die zich meer richt op de kinderen zelf en niet op de ouders. Zij helpen de kinderen met lvb(licht verstandelijk beperkt) en gedragsproblemen. De kinderen worden met deze stichting geholpen met de behulp van projecten en activiteiten. Hier bij willen ze met de kinderen en jongeren een doel creëren voor hun toekomst. Deze stichting heeft ook nog een speciaal dorp. hier worden de kinderen gestimuleerd om te leren wonen en werken. De kinderen komen hier te recht en kunnen veel dingen doen. De Glind heeft veel faciliteiten
(Bron: http://www.rudolphstichting.nl/home )
Veilig Thuis
Veilig Thuis is het advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. Dit zijn regionale organisaties waar slachtoffers, daders en omstanders terecht kunnen voor deskundige hulp en advies. Veilig Thuis is er voor iedereen, jong en oud, die te maken heeft met huiselijk geweld of kindermishandeling. Veilig Thuis geeft advies en biedt ondersteuning, ook aan professionals. Veilig Thuis biedt de helpende hand, doorbreekt onveilige situaties en zet mensen in beweging. Veilig Thuis biedt perspectief op een betere situatie waardoor mensen weer toekomst hebben. Mét of zonder elkaar.
Wilt u advies en hulp voor de ander en/of voor uzelf? U kunt uw vragen stellen of uw hart luchten. U krijgt een hulpverlener aan de lijn, die aandachtig naar uw verhaal luistert. Deze hulpverlener zet alles voor u op een rij, beantwoordt uw vragen en geeft u advies. Ook kijkt de hulpverlener samen met u welke professionele hulp er nodig is.
(Bron: http://www.vooreenveiligthuis.nl/veilig-thuis )
Maak jouw eigen website met JouwWeb